Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Leo Világa

A Blog összetetsége miatt mindenki megtalálhatja remélhetően a neki tetsző (szívéhez közel álló) részt, az első bejegyzésből megtudhattok mindent (Jó olvasást mindenkinek!) !

Friss topikok

  • Leo91: @vse: ;) (2014.03.02. 01:56) Farkas

Címkék

"pozitivizmus" (1) 2014 (1) 2018 (1) adni (1) adósság (1) ajándék (1) ajtó (1) alagút (1) asztrónauta (1) bárány (1) barátság (1) béke (1) békesség (1) bezárul (1) boldogság (3) bőrápolás (1) börtön (2) Buda (1) Buddha (1) buli (1) cigaretta (1) civilizáció (1) civilizálatlan (1) csakamost (1) csalódás (1) csodálat (1) csónak (1) Dékány Dávid (1) dolgok (1) ébresztés (1) egészség (2) egyenlőség (1) együtt (1) elégedettség (1) elengedés (1) élet (2) életmód (1) élettani hatás (1) elfogadás (1) ellentét (1) eltávolodás (1) ember (1) erő (1) Erő (1) erőszak (1) érzelem (1) észrevétel (1) fantázia (1) farkas (1) fene (1) fenevad (1) fény (1) férfi (1) férfiak (1) fiatalság (1) fogas (1) föld (2) füles (1) galamb (1) gondolatok (1) gondviselés (1) háború (1) hajó (1) hakuna matata (1) harmónia (1) hazugság (1) hegy (1) híd (1) igazság (1) igazságosság (1) indulatok (1) írigység (1) ismeretségek (1) ismerkedés (1) isten (1) jelentőség (1) József Attila Kör (1) kampány (1) kapcsolat (3) kapni (1) kávé (1) Kedvesség (1) Képtelen természetrajz (1) kereszteződés (1) kőbányai (1) kókusz (1) komondor (1) komplexus (1) könyv (1) kormány (1) korrupció (1) korsó (1) közöny (1) krajcár (1) kulcs (1) különbözőség (1) lakat (1) lázadás (1) lény (1) Leo (1) leszokás (1) Lion King (1) lopás (1) maci (1) mackó (1) magad (1) magánélet (1) magyarország (1) medve (1) megleptés (1) megvalósítás (1) mennyiség (1) mese (1) méz (1) mi (1) Nagy Lajos (1) negatív érzések (1) (1) nyílik (1) olaj (1) önmagad (1) öröm (2) Oroszlán (1) oroszlánkirály (1) őszinteség (1) őszinte szeretet (1) párt (1) péntek (1) pénz (1) Pest (1) pimaszság (1) Popper Péter (1) program (1) pszichológia (1) régi (1) rend (1) részlet (1) siker (1) sör (1) Sworn Enemy zenekar (1) szabadság (2) szavazat (1) szazókör (1) szemes (1) szépség (1) szerelem (3) szeretet (4) szexualitás (1) szülők (1) találkozás (1) tanulás (1) tapasztalat (1) táplálkozás (1) társ (1) társadalom (1) te (1) tettek (1) tevékenység (1) tudás (1) új (1) űr (1) út (1) vaj (1) választás (1) változás (2) változtatás (1) végeredmény (1) vég kezdete (1) vers (1) viccek (1) vihar (1) voks (1) zsír (1) Címkefelhő

Farkas

Leo91 2014.02.26. 12:27

vse kérésére egy újabb bejegyzés Nagy Lajos : Képtelen természetrajz című művéből:

A Farkas

   A farkas vadállat. Azaz nem is olyan vad. Sőt talán szelídnek mondható. Legalábbis Einsteins relativitás-elmélete alapján jó pestiesen azt mondhatjuk, hogy: ahogy vesszük. Mert ha a bárányhoz viszonyítjuk a farkast vagy a galambhoz, pláne a sült gakambhoz, akkor a farkas vad és vérengző és veszedelmes és kegyetlen. De ha a tigrishez viszonyítjuk, akkor emg egészen helyre kis megjárja állat, olyan középvad, illetve félszelíd, egyszóval: mérsékelt. Az emberhez, a természet koronájához (Zürichben nem is jegyzik) viszonyítva pedig a farkas valóságos kis árvácska, ibolya és gyöngyvirág, sőt árvalányhaj vagy tejbegríz, már aszerint, hogy ki mit szeret. Mert bizonyosra kell vennünk, hogy meghaltak mostanában emberek, akik sokkal jobban szerettek volna egy farkasfalkával találkozni, mint néhány, az ember ábrázatát jogtalanul viselő "felelőtlen egyénnel".
   A farkas különben a kutyafélék családjához tartozik, mondhatnám, hogy a farkas egy vad kutya. Táplálékát élő állatok képezik, leginkább szereti a bárányhúst, de megelégszik nyúllal, mókussal, tyúkkal, szamárral is, ha olyan szamár bárányra nem akad, aki éppen hajlandó az ő táplálékát képezni. Ha élő állat nincsen, akkor kínjában a gyöketer, a füvet, meg a fa kérgét rágja, de meg nem eszi.
   Nagyságára nézve a farkas akkora, mint egy jól megtermett komondor, sőt a színére, élettartamára, táplálkozására és kedvenc szórakozásaira nézve is pont akkora. Aki pedig nem tudja, hogy mi az a komondor, s esetleg azt sem tudja, hogy mekkora, hát arra nézve egy felnőtt, tauglich ohne Gebrechen farkas másfél méter.
   A farkast a régi magyar nyelv fenének, fenevadnak, hívta, de mivel a fene szót használni nem fért össze a régi magyarok pécieuse-ségével, hát elkezdték farkasnak mondogatni, aztán ez a név rajtaragadt a szergény ártatlan állaton. Persze ugyanúgy mondogathatták volna fülesnek, szemesnek, vagy fogasnak, de nyilván elfelejtették.
   A farkas színe rozsdavörös, hasonlatos a kétfilléres és a krajcár színéhez, amire öreg emberek, akiknek jó a memóriájuk, még biztosan emlékeznek. Gyöngébbek kedvéért megmagyarázom, hogy a kétfilléres és a krajcár pénz volt, kis kerek, lapos bronzdarabka, őseink két ilyen bronzdarabkát fizettek, ha át akartak menni Pestről Budára a hídon. Ebből látható, hogy milyen rettenetes életük volt őseinknek. Azóta a világ nagyot fejlődött, az általános emberi boldogság emelkedett, mi már ingyen mehetünk át a hídon. (1920)


üzenet_ico

"Ezt a bejegyzést szeretettel ajánlom vse-nek és Kurszán-nak, meg persze azoknak is, akik közel érzik magukat a farkasokhoz, vagy csak szimplán farkasnak képzelik magukat, szerekkel vagy anélkül!!! ;)"

Címkék: farkas fogas híd bárány galamb füles komondor krajcár szemes fenevad fene Pest Buda

2 komment

Oroszlán

Leo91 2014.02.25. 11:49


Nagy Lajos: Képtelen természetrajz

   Az oroszlán az állatok királya, akit a köztársasági pártiak is respektálnak. Ereje rendkívüli, nagyobb, mint Hackenschmindté. Farkának egyetlen csapásával leterít egy embert, hogyha nem, hát nem jól találta. Az oroszlán igen rugékony és ügyes, gyorsabban fut mint egy paripa, viszont, ha akar, lassabban tud menni, mint egy konfisló. Tizenkét métert is tud ugrani, különösen, ha a méltereket nem egymás után hosszában, hanem egymás mellé, széltében rakják le... 
   Az oroszlán legbátrabb valamennyi vadállat közt, de ezért kitüntetésre nem reflektál. Hazája Afrika és Ázsia, más földrészeken csupán mint idegen állatok alattvalói szerepelnek, s útlevél és más igazoló iratok hiányában állatkertekben vannak internálva.
   Ha valaki gyalog megy a sivatagban, és véletlenül találkozik egy oroszlánnal, akkor elször is úgy tesz, mintha nem ismerné meg, mintha azt hinné, hogy borjú. Ha az oroszlán mégis okvetetlenkedik, akkor az ember megáll, és mereven néz az oroszlán szemébe; mindaddig, amíg mereven néz, semmi baja sem történik, sőt, ha az illető ember egész addig néz mereven, amíg haza nem ér, akkor egészen megszabadul.
   A hím oroszlán nagyobb mint a nőstény, amit jó tudni, mert ha az embert megtámadja egy oroszlán, akkor legalább tudja, hogy az hím-e vagy nőstény. A hím oroszlánnak továbbá dús sörény borítja a nyakát, ami jó meleget tart; ez a természet nagyszerű gondoskodására vall, mert ha az oroszlán hazájában 40-50 fokos meleg van is, mégis megtörténhetik néhányszázezer év múlva, amikor már majd a nap is hűlni kezd, hogy hidegebb lesz ott is, és akkor igen jó szolgálatot tesz majd a sörény. Az oroszlán színe sárga, ez szintén a természet nagyszerű elve, az úgynevezett környezethez való alkalmazkodás miatt van így, tudniillik olyan a színe, mint a sivatag homokjáé, hogy nehezen legyen fölismerhető, s így a zebrák, antilopok, nyulak és más állatok meg ne támadják szegényt. Az elv pompásan beválik, a nevezett állatok az oroszlánt nem is támadják meg, annyira nem, hogy ha az oroszlán azt akarná, hogy a nevezett állatok őt megtámadják, direkte egy vörös übercihert kellene fölvennie.

üzenet_ico

Címkék: könyv részlet Oroszlán Nagy Lajos Képtelen természetrajz

Szólj hozzá!

KIB@SZOTT HÉTFŐ

Leo91 2014.02.24. 10:40

Minden hétfőn tömegével találkozok ilyen szófordulatokkal, hogy "jaj, de utálom a hétfőt" - "már megint hétfő van a qrva életbe". Honnan eredhet ez a hatalmas baromság, hogy a hétfő az csak rossz lehet, miközben ez a nap is csak ugyanolyan mint a többi?! Igen, a hétfő  is egy egyszerű hétköznap, csak egyes emberek (a nagy többség) emelte negatív pódiumra eme napot. Szerintem ennek a napnak kéne a legszuperebbnek lennie, új hét, új lehetőségek sorozata (csak ha megteremted magadnak, örülni annak, hogy újra kezdődik egy kisebb szakasz az életünkben, ahol akár sikereket is érhetünk el (minden rajtunk múlik). Tehát kezlehetnénk ünnepként is a hétfőt! Az ÚJRAKEZDÉS ÜNNEPEként! Ehelyett mivan, rinyálunk jobbra balra, mintha ez lenne megírva a Bibliában... Túlságosan teljesítménykényszeresen éljük meg a hét első napját, ahelyett, hogy élveznénk. Attól, hogy Garfield menő, mert utálja a hétfőt, te még nem leszel az. Akkor vagy menő, ha hétfőt mosolyogva tettre készen kezded!.
A következő rész inkább a fiatalsághoz szólna (mintha én olyan öreg elnnék xD). Elismerem én is ezt csináltam sokáig, péntek délután kilépünk suliból, melóból, mi az első dolog, haza kaja, aztán irány bebaszni (Már aki hazamegy kajálni). Szombaton délelőtt haldoklás, sebaj este folytatjuk. Vasárnap megint egész nap haldoklás, a szervezeted próbálja rendbehozni magát, amiből végül az lesz, hogy fáradtabb vagy hétfőn reggel, mint pénteken, amikor kijöttél az iskolából/melóból. Nem azt mondom, hogy ne menjetek bulizni és üljetek otthon éljetek remeteéletet, imádkozzatok és töltsétek kódexmásolással az időtöket, csak azt, hogy kicsit okosabban, figyelmesebben intézzétek a hasonló dolgaitokat, figyeljetek a testetekre, az egészségetekre.
Nade akkor hogyan miként tehetnénk jobbá a hétfőnket??? - kérdezhetik sokan. Errer régebben találtam egy jó kis bejegyzést valahol a neten, de msot nincs meg, úgyhogy kénytelen vagyok a saját emlékeimre hagyatkozni, pedig azt az oldalt szívesen emgjelöltem volna a források között...
Tehát ime a LEO MEGOLDÁSCSOMAG HÉTFŐRE:
1. Amikor kikelsz az ágyból ne arra gondolj, hogy ez egy szar nap lesz és máris könnyebben indul a reggel (minden napra igaz)
2. Indítsd mosolyogva, tettre készen a napot.
3. Próbáld meg úgy intézni a teendőidet, hogy ne pont hétfőn kelljen a legtöbb dolgot elintézned, oszd szét minden napra egy keveset belőle. (Előző napi tervezés kérdése)
4. Ne idd szét az agyad a haverokkal, csak azért, mert ők azt mondják, hogy az király dolog.
5. Ha tudod, hogy hétfőn korán kelsz, bármennyire is jó dolog az éjszakai élet, vasárnap feküdj le időben aludni.

FORRÁS: 1. Bélyegzőexpressz     

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása